Jeugdbeleidsplan 2015 - 2018

De visie van de samenwerkingscel Coxyde – Oostduinkerke – De Panne

Waar staat de jeugdopleiding van de samenwerkingscel? Met andere woorden: "Waarom moet jij kiezen voor deze jeugdopleiding?"

Het is eerst en vooral de wens van de Burgemeester en zijn voltallige schepencollege om in de regio Coxyde te investeren in een degelijke opleiding op alle niveaus.Het is de bedoeling via de samenwerkingscel Coxyde – Oostduinkerke – De Panne een traditie op te bouwen waar kinderen centraal staan in het opleiden van voetballers op alle niveaus.

De samenwerkingscel Coxyde – Oostduinkerke – De Panne wil deze rol vertolken in een kader waarbij voetbalplezier (fun), voetbalopleiding (formation) en onderlinge verdraagzaamheid hand in hand gaan.

Het opleiden van voetballers bij de samenwerkingscel Coxyde – Oostduinkerke – De Panne, gebeurt met respect, waarbij creativiteit, kwaliteit en beleving centraal staan.De jeugdopleiding van de samenwerkingscel Coxyde – Oostduinkerke – De Panne moet synoniem zijn voor attractief, geïnspireerd, intelligent, dominant en gedurfd voetbal.

Jeugdvoetbal als sport met een collectief karakter is hét uitgangspunt voor onze jeugdopleiding en voor élk van onze jeugdtrainers.

Onze jeugdopleiding heeft als ultieme ambitie jeugdvoetballers op te leiden voor het Nationaal Belgisch voetbal, zonder het recreatief en sociaal aspect van de jeugdwerking uit het oog te verliezen.

Een duidelijke visie geeft aan hoe in de toekomst een missie kan verwezenlijkt worden. Met andere woorden: "Hoe zal de samenwerkingscel Coxyde – Oostduinkerke – De Panne ervoor zorgen dat jij een goede voetballer wordt?" 

Het volledige jeugdbeleidsplan 2015 - 2018 (PDF) van de samenwerking opgemaakt door Pedro Decroix in 2015.